Chceš vědět co znamená tvoje barvička?

01.09.2013 11:37
Chceš vědět co znamená tvoje barvička?
 
 
 
Červená barva je mimořádně povzbuzující a aktivní barva.Podněcuje hluboké emoce.Zahřívá,zvyšuje krevní tlak,napomáhá
trávení,dodává sílu a energii,zrychluje dech,upoutává pozornost našich pohledů,dokáže nadchnout,pozor-na pracovišti může přivodit stres.Je barvou krve,boje,zuřivosti, násilí, vášní,ale i lásky,touhy,akce,nebezpečí,vitality,odvahy,impulzu, agresivity a vůle.
 
 
 
 
Oranžová barva se považuje za nejveselejší barvu.Oranžová vyjadřuje slavnost,hojnost,energii, aktivitu,slunce,teplo a moudrost. Posiluje tělo, podporuje trávení, pomáhá překonávat citové ochromení a deprese. Působí antimelancholicky, vyvolává zapomenuté emoce a povzbuzuje ke změně,podporuje zdravé prosazování, podporuje aktivitu, snižuje podrážděnost a nepřátelskost.
 
Žlutá barva je veselá, živá barva, pronikavá a projasňující, slunce, které dává chuť do života. Symbolizuje i zlato, úrodu, naději, očekávání, ideály, optimismus. Rozvíjí samostatnost, nezávislost, uvědomění si sebe sama. Je to prý první barva, kterou vidí novorozenec.Žlutá podporuje intuici a tvořivost. Pozor. Žlutá s příměsí hnědé se snadno změní v ošklivou, špinavou barvu, která zvyšuje nepřátelství a agresivitu.
 
Zelená barva je barvou naší Země. Je nejrozšířenější barvou na naší planetě, barvou vegetativního života, která podporuje rozvoj, růst a zdraví úsudek. Vyjadřuje nezralost, nezkušenost, tradice, rovnováha, svěžest, ale i závist. Má tišící účinky, uklidňuje nervovou soustavu. Povzbuzuje přátelství, pocity sounáležitosti s ostatními, mír. Souvisí se smyslovým vnímáním, službou druhým, s potřebou být užitečný.
 
Tyrkysová barva rozvíjí přátelství, družnost, komunikaci a sebevědomí. Její energie způsobuje uvolnění, uklidnění, harmonii, duševní svěžest a bdělost. Tlumí touhu po uznání, náladovost, předsudky, úzkoprsost, vztahovačnost a neschopnost vyjít s ostatními.
 
Modrá barva uvolňuje mysl, aby se mohla otevřít inspiraci a intuici. Představuje vzduch, mír, loajalitu, jistotu, spravedlnost, soulad, klid a romantiku. Je také barvou hluboké vody, v níž se odráží vysoké nebe, s kterým nás tak nás spojuje. Prostřednictvím modré barvy můžeme zklidnit svou mysl, rozjímat a relaxovat. Pomáhá proti pocitům samoty a opuštěnosti, zpomaluje dýchání, způsobuje pocit zkracovaní času Spojuje se s uvážlivým, mírným způsobem života. Je barvou vzpomínek.
 
Bílá barva je barvou radosti, naděje, nevinnosti, čistoty, idealismu, optimismu, začátku i konce.Budí dojem neohraničenosti a prázdnoty. Dává sílu, je světlem, které očišťuje celou energetickou soustavu. Stabilizuje, posiluje, probouzí bdělé vědomí a tvořivost.
 
Růžová barva vzniká při malování smícháním bílé a červené. A stejně jako červená, je i růžová barvou tělesnou, i když mnohem jemnější. Probouzí soucit, přátelství a lásku. Podporuje vnitřní čistotu a zklidňuje emoce. Zahání hněv a pocity opuštěnosti.
 
Fialová barva je duchovní barvou, pomáhá harmonizovat jak fyzické, tak i duchovní energie. Přináší inspiraci, a také pokoru, napomáhá meditacím. Vyjadřuje kreativitu, blahobyt, úctu, magii. Je barvou snílků, filosofie, melancholie. Podporuje intuici a kreativitu, snižuje krevní tlak, potlačuje chuť k jídlu.
 
Zlatá barva vyjadřuje světlo, bezpodmínečnost, toleranci, přijímání, nadhled a sebepoznání. Poskytuje ochranný štít při energetických útocích. Pomáhá zpracovávat pocity ohrožení , beznaděj, útlak, temnotu, opuštěnost a konflikt mezi duší a egem.
 
Hnědá barva dodává pocit domova a bezpečí, obklopuje a uklidňuje. Působí jistě, spolehlivě, teple, vyzařuje z ní důvěrnost a prostota. Pomáhá probudit zdravý rozum, schopnost stát střízlivě nohama na pevné zemi. Ocení ji lidé, kteří potřebují získat jistotu a oporu ve světě, který jim připadá příliš ohrožující.
 
Šedá barva je barvou kompromisu, opatrnosti, neutrality a nerozhodnosti.
 
Černá barva je barvou tmy, nevědomí, smrti a smutku. Příliš mnoho černé může navodit stavy sklíčenosti, zhoršit citový i tělesný stav člověka. Vyjadřuje zánik, rebelství, vnitřní konflikt. Ve spolupráci s ostatními barvami ale může působit jako ochranná barva, nejúčiněji v kombinaci s bílou, kdy vyrovnává polaritu lidem, kteří nad sebou ztrácejí vládu. Černá a bílá jsou symbolem protikladů, které bez sebe nemohou existovat a nedávají smysl.