Jaká barva se hodí k jakému věku?

12.09.2013 16:57

Jaká barva se hodí k jakému věku?

Ženy chtějí být krásné. Již od pradávna se krášlí mnoha způsoby. Barvily si rty a tváře bobulemi, v Egyptě se epilovaly pastami a také si nanášely na vlasy henu, pro zesvětlení heřmánek a pro krásné hnědé vlasy používaly vývar ze slupek ořechů.
Dnes "krášlící" průmysle jen kvete. Všechny chceme být hezčí než ostatní a děláme proto spoustu věcí. Barvení vlasů k nim taky patří, a tak není divu, že na trhu nalézáme další a další odstíny barev. Barvíme se skoro všechny a člověk by musel opravdu pátrat, aby našel ženu, která nosí vlasy své přírodní barvy. Zvláštní, kolik nás je s odstínem, který nadělila příroda, nespokojeno. Proto barvené vlasy nosí stále mladší dívky.

Možná řešíte problém, jakou barvu byste měla zvolit, aby se hodila i k vašemu věku. Samozřejmě musíte tolerovat jak váš barevný typ (ne všechny barvy vám budou slušet), tak postavení v zaměstnání (manažerka pobočky by asi vypadala nepatřičně s modročerveným účesem).

Sladkých sedmnáct

Jste-li velmi mladá dívka, jinak zvaná jako teenagerka, zvolte raději něco jemnějšího. Pro začátek zkuste přeliv, abyste věděla, jak vám daný odstín bude slušet. Vsaďte na melír, který rozzáří většinu obličejů. Perfektně padne "špinavým" blondýnkám a vypadá přirozeně. I u brunetek může působit jako vyšisování od sluníčka a vlasy opticky nafoukne. Jestli máte na hlavě obrazně řečeno pět chlupů, budete vypadat, že vlasů máte mnohem víc. Super jsou také tóny vypadající jako přírodní barva. Hodí se na vás barvy o max. 2 tóny světlejší nebo tmavší než jsou vaše vlasy přírodní. Toto lze doporučit brunetkám. Svou přírodní barvu oživí a přitom nebudou vypadat jako umělé panenky. Černovlásky toho moc nezmůžou, maximálně podpoří lesk vlasů a mohou zaujmout pramínky v jiném odstínu.

Rusovlásky udělají dobře jak přelivem, tak melírem. Pár jemných červených proužků udělá s účesem své. Rebelky asi nenápadné barvy nezajímají, a tak jestli chcete něco netradičního jako je modrá, zelená, oranžová nebo červená, nic vám nebrání. Přirozeně samozřejmě vypadat nebudete, ale váš mladý věk to vyváží. Kdy jindy byste si totiž mohla dovolit vypadat jako kanárek? Až budete chodit do práce, tak většinou ne.

Dvacítka na krku

Přehoupla-li se vám dvacítka, tak ještě stále můžete experimentovat. Už sice není úplně vhodné nosit barevné číro, ale zajímavé odlesky se k vám hodí. Nebuďte ve vybírání správné barvy ani moc usedlá, ale ani moc bláznivá. Vstupujete do dospěláckého života a začínáte budovat kariéru. Nebojte se barev a klidně zkuste, co se vám líbí. Nedávno jsem četla, že v podstatě většina barev jde většině žen. Že jen záleží na odstínu, který barva má. Jestli se pyšní chladným podtónem nebo hřejivým a teplým. Asi na tom něco bude, protože znám spoustu hnědooček, které jsou skoro blond a vypadají přirozeně. Záleží na šikovné kadeřnici, tak jestli vás něco moc a moc láká, poraďte se s ní. Prý i černá, když se zkombinuje se správným make-upem, sluší mnohým dámám. Důležité samozřejmě je i oblečení, které dotvoří celkovou vizáž.

Třicet není nic

Věk začínající trojkou je fajn. Jste už velká, víte co od života chcete, máte svůj letitý vkus a víte, co vám sluší. Experimenty máte za sebou a být půl roku platinová blondýna a půl roku uhrančivá černovláska vás už nebaví.Stále jste ještě mladá, takže na usedlé barvy zapomeňte. Nebarvěte se pořád kaštanovou, ale zkoušejte odstíny, které hnědá barva nabízí. Ani platinová není úplně ono, ale jiné tóny blond vám budou seknout a rázem budete femme fatale.

Čtyři křížky mají něco do sebe. Jste žena, která ženou skutečně je. Máte své kouzlo a šarm. Nedejte si namluvit, že máte po sezóně. Nyní s klidem vrhněte do sytých barev. Buďte vidět a zaujměte krásnými a plnými odstíny. Vyhněte se snad jen černé, která by vám přidala roky.

Padesát a konec?

I když váš věk začíná pětkou můžete být stále "štramanda". Dámy tohoto věku mají spoustu zkušeností a stále nové barvy je nebaví. Najděte si tu svou a buďte jí věrná. Také vzhledem k odrostům, které možná budou místy šedivé, hledejte tóny podobné vaší původní barvě. Budete vypadat přirozeněji. Patříte-li do skupiny s ještě vyšším věkem, tak pro vás taky něco mám. Žena chce být upravená a krásná v každém věku, tak na to nezapomínejte. Nejspíš už se vám do barvení nechce, ale moda.cz ví, co vám bude slušet. Každopádně ne výrazné a syté tóny. Vypadala byste nepřirozeně a každý by hned odhadl, že havraní vlasy nejsou vaše. Lehký podtón vypadá zajímavě a přirozeně. Zkuste nádech do hnědé, často ženám sluší i do blond nebo fialové. Šedivým vlasům tak dodáte glanc a bude vidět, že i žena vašeho věku má šmrnc a je elegantní.