Jak se naučit na test ?

02.09.2013 11:36
Jak se naučit na test ?
 
. . bioligie, matika, fyzika, IVT, čeština, zemák, dějepis, angličtina, němčina, ruština, francouzština, španělština, občanka, výtvarka, hudebka, tělocvik . . Předměty které tě obklopují ve škole, ale i ve veolném čase!
 
1. Učiš se více než hodinu před písmenkou ?
- ANO/ NE
 
2. Vadí ti při učení hluk či hlasy jiných lidí ?
- ANO/ NE
 
3. Učíš se denně ?
- ANO/ NE
 
4. Učíš se víc doma, nebo až ve škole ?
- ANO (doma) / NE (ve škole)
 
5. Píšeš si taháky ?
- ANO/ NE
 
6. Učíš se spíš večer, nebo odpoledne ?
- ANO (odpoledne) / NE (večer)
 
7. Učíš se sama, nebo s kamarády ?
- ANO (s kamarády) / NE (doma)
 
8. Dokážeš se při učení pořádně soustředit ?
- ANO/ NE
 
VÝSLEDKY:
- teď si spočítej, kolikrát jsi odpověděl/a ano*
 
0-3x
 
Jsi s píš typ, který se více učí při zvucích (třeba při oblíbených písničkách) a nic zbytečně nehrotí. Co se stane, když se jedna písemka nepovede ? Nevadí. Pokud se ale potřebuješ něco opravdu naučit, tak ti dám nějaké návrhy, se kterými se ti to příště povedé lépe! Pokud ti nevadí se učit při zvucích, doporučiju ti si pustit třeba nějaký film jako relaxační doplněk k učení. Pozor! Nepouštěj si film, který jsi ještě neviděla, protože pak ti to nedá a bude tě to svádět k plnému soustředění ne na sešit, ale na film! Naopak si pusť něco, do dobře znáš a budeš jenom vnímat zvuky z filmu nebo seriálu. Pokud se naučíš velkou část za chvilku, dej si pauzu na oddych a chviličku se na ten film nebo seriál podívej, což tě odreaguje a můžeš se pustit zpět do pokračování v učení.
 
4-6x
Sedíš u učení u několik hodin před písemkou, ale u stolu si nic pořádně nemůžeš zapamatovat ? Udělej si trochu pohodlí. :) Stůl přijmi jako odkladnou plochu a roztáhni si učení na postel. Ale pozor abys neusla, to se ti taky může stát. ;D
 
7-8x
Pro tebe je asi nejlepší způsob učení u stolu, v klidu, bez sebemenšího zvuku, žádné rozptýlení, pouze učneí. Ale přesto si dej chvíli pauzu. Zajdi si pro jídlo, v klidu se najez, udělej si čas nebo si nalej něco k pití a tím si to učení alespoň trochu zpříjemníš. Můžeš se taky trochu zkusit rozptýlit tak, že třeba se neuč pořád na jednom místě. Zkus to třeba i v obývacím pokoji, nebo třeba na okně, kde na tebe bude svítit slunířko a hned budeš mít příjemnější atmosféru. Dobrá rada: sedni si tak, aby ti sluníčko nesvitílo přímo do obličeje, buď se otoč, nebo si vezmi sluneční brýle. ;)
 
Typ: žvýkání při učení pomáhá k sousředění. *
A kde je napsané, že se musíš učit jenom doma, sama ? Zajdi si s kámoškama nebo kámošema do kavárny, učení je hend lépe, když jsi v přítomnosti dobrých lidí. Určitě je to daleko lepší, než se učit sama.. Dej si i dortík, horkou čokoládu nebo kafíčko, hned to půjde líp. ))
 
Ps: nezapoměň te si dát sešit do tašky, můžete si to ještě zopáknout před testíkem.

 

698678-11-1332947443751_large